Niet zichtbaar

Over 2 weken is het precies een jaar geleden dat mijn reis naar waar ik nu sta begon, terwijl ik me daar op dat moment totaal niet bewust van was. Er werden boeken uitgedeeld op een evenement. Ik kende die man niet, maar wel degene met wie hij mee was. ‘Dat zit wel goed’, was mijn gedachte. Ik heb werkelijk minimaal 20 minuten in een rood pak voor zijn neus gestaan om zijn boek te ontvangen, maar ik kreeg het niet. Aan al die anderen stelde hij een ‘belangrijke vraag’ en ik kon alleen maar bedenken.. please stel mij geen vraag.. Nou dat gebeurde dus ook niet.. haha. Ik kan me geen ander moment bedenken dat mijn gevoel van niet zichtbaar zijn zo zichtbaar werd. Uiteindelijk is het me gelukt om dat boek (zonder woorden) in mijn handen te krijgen en kon mijn vriendin me eindelijk naar de bar trekken. Ze zei nog: “wat stond je daar nou te staan?”

Mijn leven kreeg ‘ineens’ een reden

Een aantal weken later deed deze zelfde man een oproep op Facebook. Ik moest eerst dat boek erbij pakken om te zien of hij het opnieuw was. Ik reageerde op zijn oproep en vanaf dat moment kreeg ik plotseling het antwoord waar ik zo naar op zoek was. Mijn leven kreeg ‘ineens’ een reden: Ik wil elke dag gelukkig zijn! Woohoo!! Ik heb geleerd om naar mijn hart te luisteren en niet naar die vervelende stemmetjes in mijn hoofd. Ik heb geleerd om zelf mijn gedachtes te sturen. Ik heb geleerd dat ik bepaal en niet die ander. Ik heb geleerd dat ik alles zelf creëer en maar naar één persoon hoef te wijzen. Ik heb geleerd dat alles wat er gebeurd ergens goed voor is. Heb ik bijvoorbeeld iets minder inspiratie om aanwezig te zijn op LinkedIn, dan is er een proces gaande waardoor ik later weer ga knallen. Schrijf ik eens een ander soort bericht, dan is daar een reden voor. Marketingtechnisch gezien niet volgens de norm, maar hopelijk heb jij allang in de gaten dat ik niet ‘de norm’ ben. Ik voel geen stress, alleen maar vertrouwen. Vertrouwen in het proces, vertrouwen in mezelf, vertrouwen in het Universum. Alles is namelijk al gebeurd en jij kiest welk tijdslijn jij pakt. Haak je af? Wordt het te zweverig of blijf je nieuwsgierig?

Kan niet bestaat niet, tenzij je niet wilt

Ik ben de vrouw geworden die ik wil zijn! En alles valt op zijn plek en het gaat maar door. Het stopt namelijk niet. Steeds weer doe ik nieuwe ontdekkingen over mezelf. Ik creëer kansen en ik grijp kansen. Kan niet bestaat niet, tenzij ik niet wil. Ik heb namelijk heel lang Kan Niet gedacht, waardoor het inderdaad ook niet kon en waardoor ik heerlijk ongelukkig kon blijven zijn. Een valkuil van iedereen om in stand te houden wat vertrouwd voelt, want dan kun je achterover leunen en het gevoel hebben dat alles jou ‘overkomt’. Lekker makkelijk; schouders ophalen, rationeel blijven denken en maar doorgaan, zodat je vooral niet hoeft te voelen. Het verandert pas wanneer je wilt dat het veranderd.

2020 klinkt lekker

2020 staat voor de deur. Een jaar wat van zichzelf al lekker klinkt, maar het is aan jou om het ook ‘lekker’ te maken. Je kan het verlangen naar verandering vooruit blijven schuiven óf er voor kiezen om nu die stap te zetten. Dat is best rationeel denken toch? Of zwart-wit, zoals dit ook graag genoemd wordt. Ben jij al eens eerlijk naar jezelf geweest en jezelf de vraag gesteld wat je nu echt wilt in dit leven? Welke stappen je gaat zetten om dit te bereiken? Vertrouwen op jezelf betekent nu ook weer niet dat je geen stappen hoeft te zetten.. Ga jij voor de beste versie van jezelf? Ga jij voor de beste versie van je relatie?

Waar ga jij voor?

Alles start bij bewustwording, want er was een reden dat ik een jaar geleden niet gezien werd en dat deze persoon nu ‘one of the most important persons in my life’ is. Dat is niet voor niets. Wees er bewust van dat ik nu ook niet zonder reden zichtbaar bij jou ben en dat jij mijn blog aan het lezen bent. Het is aan jou wat je er mee wilt doen en of je in 2020 wilt leren wat ik geleerd heb, zodat jij het leven gaat leiden die je wilt leiden. Er is altijd meer om te ontdekken, wat veel mooier is dan vluchten in drank, gokken, seks, eten of wat je ook maar kunt bedenken.

Ga zijn wie je wilt zijn! Je bent het waard.

Jouw keuze, jouw verantwoording, jouw leven.

2020, Here I Am; als coach, als spreker, als inspirator. En jij? Are you coming with me?

Stralende groet, Tamara