Liever een quickfix, dan langdurig resultaat

Terwijl het de gewoonste zaak van de wereld is om je auto eens in de zoveel tijd naar de garage te brengen, hoe ongewoon het is om regelmatig aan jezelf te werken. Zelfs de groep die het belangrijk vindt om het uiterlijke verschijnsel regelmatig op te poetsen, vergeten dat ze een mind hebben die ervoor zorgt om het uiterlijk zwaarder te laten wegen dan het innerlijk. Wellicht worden we ook wel tegengewerkt door hoe we zelf de maatschappij hebben ingericht.

We hebben namelijk zelf de behoefte gecreëerd om een personal trainer, een SecondLove en particuliere plastische klinieken in ons midden te hebben. Als je het zo stelt is het toch best gek dat we geen gebruik maken van psychische hulp wanneer we willen vreemdgaan of onze neus willen reconstrueren. We gaan liever voor die quickfix, dan voor langdurig resultaat dankzij psychisch onderhoud.

Je eigen ruimte claimen

Belachelijk eigenlijk dat we onze auto’s beter behandelen, dan onszelf. Er moet namelijk pas echt iets ernstigs aan de hand zijn, wanneer we psychische hulp willen inschakelen, terwijl onze mind degene is die ons door de dag heen begeleid en bepaalt hoe we ons voelen. We vergeten dat wanneer wij nog niet zijn weggezakt in een zware depressie of burn out, dat je dan met simpele tips en kortdurende trajecten alles op de rails kunt houden om jezelf te verrassen met mooie nieuwe ontwikkelingen om te bereiken wat je uiteindelijk wilt.

Bereiken wat we willen, nog zo’n enge gedachte! Hoeveel van ons zijn niet bij de juiste partner of niet bij de juiste werkgever en blijven alsnog loyaal? Of hoeveel van ons willen in de ongelukkige situatie blijven, zodat we continu worden bevestigd in datgene dat we weinig waard zijn. Hoeveel van ons durven nu werkelijk het heft in eigen handen te nemen om de ruimte te claimen die jij nodig hebt om te kunnen ontwikkelen? Verzamel jij ja-knikkers om je heen of echte mensen die heerlijk kritisch kunnen zijn, maar wel het beste met je voor hebben?! Jij bent namelijk in staat om van elke situatie de beste situatie voor jou te maken.

Ja, ik ben coach en ik begeleid mensen naar een beter leven voor zichzelf. Mensen die openstaan voor verandering en die begrijpen dat er maar naar één persoon gewezen kan worden, hoe pijnlijk dat soms is. Alleen wanneer je leert hoe je kunt accepteren en kunt loslaten, dan gaat er een wereld voor je open waar goed en fout niet bestaat. Waarin je blij bent dat je af en toe eens valt om te weten hoe het is om weer op te staan.

Werkgever zorgt wel voor vitamientjes op de werkvloer

We leven momenteel in een maatschappij waarin de werkgever zorgt voor de vitamientjes letterlijk op de werkvloer en wellicht een sportabonnement. Het wordt tijd om de werknemers ook een mentale onderhoudsbeurt te geven, omdat je hen gunt gelukkig te zijn. Maak zelf even de afweging wat de kosten zijn voor zieke werknemers en preventief je werknemers gezond houden. Ik mag hopen dat een gezonde en gelukkige werknemer het onbetaalbare oplevert, zoals alleen al de positieve vibes die opgemerkt wordt door andere collega’s en zelfs klanten en daarbij het weinige ziekteverzuim. Een gezonde geest voedt het lichaam en in combinatie van bewegen en gezonde voeding zijn ze bijna niet meer ziek te krijgen. Dus pas op met werknemers waar je liever vanaf wilt..

Preventief coachen is nu aan de beurt. Nu is het de beurt aan onze mindset en om af te rekenen met overtuigingen die ons ondanks het niet roken, bewegen en gezonde voeding nog steeds belemmeren in het bereiken van wat we willen.

Ben jij een werkgever die begrijpt wat een gelukkige werknemer in een hoge energie presteert, die niet wilt wachten tot een ziekmelding, dan nodig ik je graag uit voor een kop koffie om te bespreken hoe wij de samenwerking aangaan. Vergeet niet dat de thuisbasis ontzettend belangrijk is en dat jij als werkgever één van de laatste zal zijn die dit weet..

Help je mee om Nederland gelukkiger te maken en relaties liefdevol te laten slagen, zodat onze kinderen zich vrijer voelen dan wij wanneer ze later groot zijn?