Is Dit Nu Alles?

Ik geloof dat iedereen in zijn leven op z’n minst één keer deze vraag aan zichzelf stelt. Vaak ben je de dan de 40 ruim gepasseerd. Soms komt het eerder. Je vindt het leven saai en begint af te vinken wat je nu eigenlijk van je dromen hebt waargemaakt.

Je voelt je verveeld. Die carrière heb je inmiddels wel gemaakt. Getrouwd ook. Misschien al meerdere keren. Eigenlijk heb je alles gedaan wat er van je verwacht werd en toch voelt het niet bevredigend genoeg voor je.

Steeds vaker denk je hoe het zou zijn als je eens een andere afslag zou nemen. Een andere baan, je bedrijf verkopen en misschien wel je relatie stoppen. Je bent gewoon klaar met dat gevoel van gevangen zijn.

Stef Bos zegt het zo mooi! “Tot je 40ste levensjaar ben je de persoon geweest waarvan je dacht te moeten en na je 40ste ga je zijn wie je wilt zijn.”

Je bent flink in de war en je herkent jezelf eigenlijk niet zo goed terug. Sommige mannen laten me weten dat ze ineens huilen. Iets wat ze nog nooit eerder gedaan hebben en ze weten zich er geen raad mee. Ze zijn een stuk emotioneler tegenwoordig en dat is nu juist iets wat ze niet hebben mee gekregen van thuis.

“Stel je niet aan”, “Je bent toch een kerel”, “Mannen huilen niet”.

Je kunt dan twee dingen doen.

1) Geen aandacht geven aan je gevoel en dit onderdrukken, zodat je uiteindelijk je afleiding gaat zoeken in verslavingen. En deze verslavingen zie jij niet als een verslaving! Je gaat vaker van huis, met je vrienden op stap, ouderwets naar de kroeg, je gaat meer drinken, je kijkt wat porno of je krijgt gezondheidsklachten, zowel mentaal als fysiek. Je vrouw wordt steeds minder blij met je en ze gaat je ontlopen of juist de confrontatie aan. En laat me je één ding verklappen.. Vrouwen zijn er ineens klaar mee en je staat buiten de deur..

2) De tweede optie klinkt in eerste instantie wellicht wat minder aantrekkelijk voor jou, maar het resultaat is waanzinnig. Je kunt er dus ook voor kiezen om eens te gaan kijken wat er nu onder dat gevoel zit van ‘Is Dit Nu Alles?”. Want wat zeg je daar nu eigenlijk? Ben je niet tevreden met wie je bent? Heb je het gevoel dat je jezelf verder persoonlijk wilt ontwikkelen? Zijn er overtuigingen van vroeger die eigelijk gewoon jouw leven bepalen? Onbewust doen we dingen die we alleen kunnen veranderen als we er bewust van worden. Zit er oud zeer bij jou verstopt onder een aantal laagjes..?

Wat denk je wat er gebeurd als je optie 2 kiest? Zou je dan niet de man gaan zijn die je ook wilt zijn? Lief, warm, sterk, krachtig, liefdevol. En iets wat je geeft, krijg je ook terug. Goh, dat maakt het leven stukken leuker zeg. Dan is het niet zo saai meer. Het geeft gewoon meer zingeving van je bestaan.

Ben jij klaar om je tweede levensfase in te gaan? Een fase met magie. Een fase vol van wonderen. Daar zeg jij toch volmondig JA tegen?

Dus Is Dit Nu Alles? JAA! Dit is wat je hebt en wat er is. En als je dan zo avontuurlijk bent geworden, pak dat het avontuur van zelfliefde aan en leer om te voelen en te verbinden in plaats van je hoofd alleen de antwoorden te laten bedenken.

Je bent van harte welkom bij mij in de praktijk in Alphen aan den Rijn. Vraag je gesprek aan. KLIK HIER

Ik ben gediplomeerd coach en maak gebruik van praatsessies, Familie-Tafelopstelling Inner Touch Healing methode en Hawaïaanse Massages, zodat jij kan groeien tot die ‘boom van een kerel’ die volledig zichzelf is en liefde in overvloed ervaart.