Tamara Strijk CoachingLewis Hamilton won afgelopen zondag de F1 in zijn thuisland. Wat ik enorm bewonder in Lewis is zijn dankbaarheid voor de mensen om hem heen, zijn authenticiteit, zijn goodwill en zijn stralende lach. Als je het verhaal van Lewis een beetje kent, dan heeft hij niets cadeau gekregen en er keihard voor gewerkt. Vele kritieken en jaloersheid heeft hij doorstaan en mede daardoor staat hij 9 van de 10 keer op het podium.

Kies jij ook?

Lewis kiest er duidelijk voor om een winnaar te zijn. Mijn vraag aan jou is: Kies jij ook? Hoe lang kies jij er nog voor om niet het beste te maken van jezelf? Om maar niet te hoeven dromen van Liefde, Passie en Vrijheid.

Een klant van mij heeft het financieel dik voor elkaar, telkens wist hij weer op te staan om zakelijk succesvol te zijn. Alleen voor zichzelf opkomen en te kiezen voor een gelukkig leven, duurde iets langer. Hij was zichzelf totaal kwijtgeraakt. Er waren geen dromen en hij voelde zich een verliezer. Nu, maar een aantal maanden verder, geniet hij weer van zijn Porsche Cayenne, van de vakanties die hij met zijn gezin maakt, durft hij zichzelf open te stellen voor meer Liefde en Passie in zijn leven en voelt hij de Vrijheid om zichzelf te zijn. Hij droomt van dat huis aan het water, van zijn boot en nog zoveel meer! Ik ben zo blij voor hem nu hij weer straalt.

Faalangst

Tamara Strijk Coaching

Vele mensen voelen angst om te mislukken; faalangst. Het is de angst voor kritiek van anderen door een zwak zelfbeeld. Grote kans nu je dit leest dat je er keihard tegen in gaat en dat je weerstand voelt. Voordat je eigenwijs gaat zijn, deze weerstand komt ergens vandaan.. Zie jij, en nog belangrijker voel jij dat jouw mislukkingen leerprocessen zijn? Vraag jezelf niet meer af wat je verloren hebt, maar juist wat jij gewonnen hebt? (winnaar!)

Leerproces

Als ik naar mezelf kijk en mijn ‘mislukkingen’, ik zal je een paar voorbeelden geven; jong getrouwd, jong gescheiden, jong alleenstaand, 10 jaar gewerkt bij een bedrijf en het 6 jaar niet meer naar de zin hebben, gerend voor een werkgever en mijn kind bijna 3 weken te vroeg op de wereld gezet, miskramen, depressief, gerend en gevlogen voor jan en alleman, geen tijd genomen om mezelf te leren kennen.. en ik kan nog wel even doorgaan.. Alles was mijn leerproces! Dit had ik nodig om te kiezen waar ik nu voor kies. Ik kies ervoor om een goede relatie te hebben met mijn ex-partner. Ik kies ervoor om een goede band te hebben met mijn kinderen. Ik kies voor Passie in mijn relatie. Ik kies ervoor om Liefde te ontvangen in mijn leven door liefde te geven. Ik kies voor Vrijheid in mijn leven. Omdat ik kies om een winnaar te zijn, kan ik er voor jou zijn en met veel Passie mijn vak uit te oefenen. Hetgeen doen waarvoor ik in de wieg gelegd ben. Als ik niet mijn ‘mislukkingen’ gemaakt had, dan kon ik jou nu niet helpen zoals ik kan. Dankbaar.

Wees niet afhankelijk van wat anderen vinden.

Daar vind jij jouw geluk niet. En by the way; jouw waarheid is het verhaal wat jij jezelf verteld. Het is juist zo belangrijk om trouw te zijn aan jezelf en niet te proberen om te scoren bij of via een ander. Denk aan Martin Luther King, Jezus, Nelson Mandela, bij deze namen denk je niet aan mislukkingen. En nog iets als jij geen fouten durft te maken, dan doe je uiteindelijk niets! Bah! Super saai.. Geen Liefde, geen Passie, geen Vrijheid…

Door te mislukken besef je pas echt waar het om gaat in het leven en dat is voor iedereen weer anders. Je bent gewoon nog een ongeslepen steen die een diamant moet worden.

Henry Ford: “Falen is een kans om opnieuw te beginnen met meer intelligentie”

Die relatie die je hebt of niet meer hebt. Het gevoel van mislukken en falen, ga je daar in blijven hangen? Of kies je voor je eigen geluk en ga je aan de slag met jezelf, zodat je:

  • Begrepen wordt door je (ex)partner
  • Weer voelt in plaats van alleen maar denkt
  • Open staat voor Liefde en Passie
  • Meer plezier in je leven hebt
  • Weet wat je wilt bereiken voor jezelf in dit leven
  • Gelukkig wordt (en iedereen om je heen!)

Porsche?

Ga jij voor de Porsche ervaring of blijf je hangen in je Golf? Niets is goed of fout, zolang je maar KIEST om een winnaar te zijn! Wat ik jou zo graag wilt leren is, dat jij alle macht over je eigen leven hebt en dat je alles kunt veranderen en gelukkig kan zijn. Het mooiste is dat je geeneens drastische besluiten hoeft te maken, want dat is vaak wat we denken. Je kan nog steeds dezelfde functie uitoefenen of in je relatie blijven, zolang je kiest voor jezelf.

Deze zomer maak ik strandwandelingen, omdat ik zelf het strand superfijn vind én omdat het voor jou goed is om je verhaal wandelend in de natuur te vertellen. Vanwege aangepaste zomervakantie-agenda heb ik nog ruimte voor 3 wandelingen. Wil jij een start maken, stuur me dan een mail naar contact@tamarastrijk.nl of een appje naar 06-48616939

Waar word jij gelukkig van deze zomer?