Scheiden of Blijven?

Soms is het beter om te scheiden, soms is het beter om te blijven. En met beter bedoel ik waar jij gelukkiger van wordt. En als je nog twijfelt… Ja, dat antwoord wat als eerste in je opkwam.. daar moet je iets mee!

Het is niet aan mij om te besluiten of scheiden of blijven het beste is voor jou. Dat het gras aan de overkant groener is gaat niet altijd op, maar soms toch ook écht wel. In de twijfel zit jouw antwoord verstopt en deze komt naar buiten op het moment dat jij er klaar voor bent om het te zien. En daaruit volgen acties, want alleen zien is niet genoeg.

Zo kwam Peter bij mij in de praktijk. Hij houdt ontzettend veel van zijn vrouw en wil haar voor geen goud kwijt, maar de afstand tussen hen is te pijnlijk geworden. Tijdens ons eerste sessie komt naar voren dat er nog veel pijn zit vanuit zijn vorig huwelijk. Afwijzing, buitengesloten worden, getreiterd worden, bewijsdrang. Allemaal emoties en gedachtes die hij met zich mee draagt.

Nóg veel dieper gekeken zit er in die grote kerel een klein mannetje te huilen. Een gevoelig mannetje die altijd het buitenbeentje is geweest en die herinneringen voelt die hij niet kan duiden. En dan steeds weer die vertikte ‘waarom-vraag’ die naar boven komt.. Peter heeft het moeilijk, maar juist zijn liefde voor zijn partner brengt bij hem het commitment naar boven om zijn pijn te doorvoelen en te zorgen voor verandering. “Ze is gewoon ‘verdomd’ goed voor me!”

Daarentegen heeft Lydia een scheiding aangevraagd. Nog geruime tijd hield ze vast aan aan dat kleine beetje goeds wat ze in hem zag en aan haar droom om een gelukkig gezin te zijn. Alleen gelukkig was ze allang niet meer, maar gewoonweg nog niet zo ver om ook geen gezin meer te zijn. De situatie werd alleen maar knijpender, angstiger en gewelddadiger. En godzijdank vond zij de kracht om te kiezen voor haarzelf en langzaamaan draait het gelukswiel haar kant op. Het is zwaar, maar ze blijft het lichtpuntje zien hoe klein deze soms ook is. Ze weet waar ze het voor doet.

Twee mensen die mijn werk betekenis geven, omdat zij bereid zijn om de veranderingen te doorstaan. Je kunt me dan ook niet blijer maken, wanneer Peter zegt “ben ik nou gek of lijkt het wel of ze toenadering zoekt? Ze is veel meer open. Of komt dat nu gewoon omdat ik dat ook ben?” En Lydia die laat weten dat haar advocaat op een zeer nette manier, maar met duidelijke taal aangegeven heeft ‘Het is genoeg. Tot hier en niet verder’.

Krachtig is het om kwetsbaar te zijn en om dichtbij jezelf te blijven. Dát is liefde. Dát is authenticiteit. En dát is in mijn ogen zó ontzettend sexy!

Zeggen wat je te zeggen hebt. Al komt het voort uit onzekerheid, pijn, liefde, verdriet, angst.. Het maakt niet uit! Zelfs al is het een momentopname en voelt het later alweer heel anders. Who cares?!

Angst houdt je op plekken waar je niet meer wilt zijn. Liede brengt je naar een hele nieuwe wereld. Namelijk geluk en innerlijke vrijheid. En als je daarbij hulp kunt gebruiken, dan doe je mij een eer om bij mij aan te kloppen. Zonder jou doet mijn werk niet zoveel.

Persoonlijke en Krachtige Coaching voor wie écht verandering wilt in zijn/haar liefdesleven, want Love Rules.

Be Sexy, Be You

Liefs Tamara