Mijn vader was een charmeur. Mensen zagen hem graag komen en met zijn mooie lach en humor creëerde hij al snel een gunfactor.. hmm.. It’s all in the family?  Hij was ook onzeker, ongelukkig, depressief en totaal niet zichzelf en dat is de kant die ik zag als kind. Hij was nukkig, mopperde op mij terwijl ik het alleen maar goed wilde doen. Hij dronk regelmatig te veel om bezopen thuis te komen. Als we samen alleen waren, probeerde hij me duidelijk te maken dat hij van mij hield. Alleen ik stond er niet voor open, omdat ik me niet verbonden voelde met hem. Wist ik toen maar, dat mensen juist bij mij zichzelf kunnen zijn.

Hij was een man die zichzelf niet kon uiten. Een man die niet wist wie hij was of wilde zijn. Een man die er niet stond. Een man die niet zijn grenzen aangaf. Een man die veel met zijn eigen dingen bezig was. Een man die vluchtte in depressiviteit en alcohol. Een man die geen liefde toonde naar zijn partner en vice versa. Heb je enig idee wat dit deed met mij als kind? Ik nam deels zijn plek in en voelde me verantwoordelijk om hem te zeggen wat hij niet moest doen, zoals dat drinken. Ik las hem de les in plaats van andersom en liep daardoor volledig over hem heen. Door geen ruzie te maken beschermde ik mijn moeder en leerde ik mijn eigen gevoel weg te cijferen. Ik leerde niet om mezelf te mogen zijn en paste me aan als een kameleon. Uiteindelijk werd ik net zo depressief als hij. De geschiedenis begon zich te herhalen…

In het familiesysteem hebben we allemaal onze eigen plek, maar het gebeurt zo vaak dat jij helemaal niet op die juiste plek staat en dat je daardoor gedrag vertoont wat je liever niet doet. Het is niet voor niets dat je regelmatig de geschiedenis ziet herhalen in de generaties. Vaak herkennen we onszelf terug in onze kinderen en dit kan veel los maken. Angst dat hen hetzelfde gaat overkomen als jou of dat jou hetzelfde overkomt als één van je ouders. Je maakt je druk en terecht, want als je jezelf laat sturen door angst, dan kun je er van uitgaan dat juist datgene waar je tegen vecht toch gaat gebeuren. Alles wat je aandacht geeft groeit..

Jij als vader hebt zo’n belangrijke plek in het gezin. Hard en veel werken? Niets mis mee, zolang je maar wel de verbinding houdt met jezelf, met je partner en met je kinderen. Niet door te gaan pleasen, maar door jezelf op de eerste plaats te zetten. Weten wie je bent en wilt zijn, doordat je weet wat en waar jouw grenzen zijn. Dit geeft duidelijkheid, vertrouwen en daardoor krijg je mensen mee in jouw positieve energie. Niet door ze te manipuleren of te overtuigen, maar doordat ze (on)bewust voor jou kiezen.

Ik heb mijn vader gemist en me schuldig gevoeld dat ik toen niet wist wat ik nu weet. Nu kan ik hem alleen maar dankbaar zijn, want hij is de reden dat ik nu juist de mannen coach om de man te gaan zijn die ze willen zijn. Mijn vader is 16 jaar geleden overleden op 68-jarige leeftijd door kanker. Stress en angst zijn de grootste ziekmakers van ons lichaam. Ik wil mijn kinderen iets anders geven. Ik wil mijzelf iets anders geven. Geluk en geen ongeluk. Dat is wat mijn vader mij heb laten inzien. Dat ik zelf mijn eigen geluk creëer. Dat ik zelf mijn eigen waarheid vertel. Dat ik zelf mijn onderbewustzijn voed. Mijn kinderen verdienen de beste ouder die ik kan zijn. Ik verdien de beste ik die ik kan zijn?. En jij? Verdien jij dit ook? Of voelt het egoïstisch dat kiezen voor jezelf…?

Ik bied 1 op 1 caching op maat in Alphen aan den Rijn. Ik ben direct en relativerend, terwijl ik weet dat er veel meer is tussen hemel en aarde. Ik ben hooggevoelig en intuïtief, waardoor ik snel ‘tussen de regels doorlees’. Die hoge drempel is direct verdwenen wanneer je bij mij binnenstapt. Voel jij herkenning in dit verhaal? Maak een afspraak met me. Heb je nog een zetje nodig? Lees dan hier wat mijn klanten over mij zeggen. Innerlijke vrijheid is ALLES.