Laatst sprak een man op het schoolplein mij aan over mijn website. Hij was het niet eens met de afbeelding van de leeuw, want een leeuw stelde volgens hem niets voor. Een leeuw is namelijk best een lui beest en laat zijn leeuwin grotendeels voor het eten zorgen. Het is vooral het uiterlijk en de brul van de leeuw die hem krachtig maakt. Hij vergeleek mannen liever met een koningspinguïn, want dat zijn slimme beesten. Toen ik toch eens informatie over de pinguïn opzocht, las ik dat zij echt individuen zijn, die in grote groepen samenleven en een hechte band met elkaar kunnen hebben. Ze maken ook regelmatig ruzie met elkaar, zowel de mannetjes als de stelletjes. En de taakverdeling voor hun kroost is heel duidelijk: ze doen het samen.

Niet opgewonden van een pinguïn

Nu weet ik niet wat het met jou doet, maar ik raak nou niet echt opgewonden van die pinguïn. En het gekke is.. we maken wel de omturning in onze maatschappij om de pinguïn te zijn in plaats van de leeuw. Ik begrijp dat je je dit even op je moet laten inwerken.. Aan de ene kant is dat natuurlijk ook helemaal niet raar, want voordat we balans kunnen vinden moeten we eerst flink een andere kant op neigen, zoals Leeuw vs pinguïn. Wat een verschil!! Van thuis uit leer je als man om die leeuw te zijn en van de maatschappij van nu hoor je een pinguïn te zijn. BAM! Wellicht DE verklaring voor relaties met weinig seks ….?!

Dag troon…

Aangezien vrouwen nu ook de leeuw willen zijn in plaats van de leeuwin, voelen de mannen zich nogal van die troon gestoten. En terecht! Jullie hebben liggen slapen!! en vonden het allemaal wel best (lui/oogkleppen/ego/etc.). Alleen merk je nu dat het niet werkt en dat je daar een tijdje over gedaan hebt is niet erg.. Ergens wil je dat je nu aan gaat om uit te vinden of je nu die leeuw, pinguïn of wie dan ook bent. Wat houd jouw plek nu eigenlijk nu niet op de troon meer zit, maar er naast? Althans, zo voelt dat. En dan kom je mij tegen.. die tegen je zegt: ga gewoon lekker jezelf zijn.. En als je nog niet van t padje af was, dan ben je het nu wel. Don’t worry!

Mannelijkheid

Burn-out, bore-out, overspannen.. welke stempel je het ook wilt geven; jij bent gewoon al geruime tijd niet jezelf en vind je het zelf ook niet dat het nu tijd wordt om je klachten eens serieus te nemen?! Tijd om een nieuwe balans te vinden tussen de leeuw en pinguïn. Het gaat om jouw mannelijkheid die je terug wilt vinden en wellicht kun je eens je hart als startpunt nemen in plaats van je piemel (uhm.. ego)!

Wellicht heb ik nu pas je aandacht gekregen bij het benoemen van je mannelijke geslachtsdeel en denk je lul maar een eind raak, maar dat raad ik je niet aan… Ons onderbewustzijn is heel sterk en kan ons de meest onzin verhalen verkopen, waar jij in bent gaan geloven. Toch moeten gevoelens een uitweg krijgen en als jij ze dit niet geeft, dan gaan ze zelf wel op zoek naar die uitgang. Vaak begint dat met van die vage klachten waar (jammer genoeg) vaak een huisarts ook niet altijd raad mee weet en kan het uiteindelijk zelfs eindigen in ernstige dodelijke ziektes. Geloof niet dat dat is wat je wilt…?

Weet je wat gaaf zou zijn? Als jij jezelf eens nieuwe verhalen gaat vertellen en op je onderbewustzijn leert te vertrouwen, want dan pas ga ga je magie, liefde, geluk en overvloed ontdekken. Het start met bewustwording van je gedrag en gedachtes en met bewust worden bedoel ik dat je er niet zomaar vanuit gaat dat je een leeuw bent of die pinguïn, maar dat je gaat ontdekken wie jij nu werkelijk bent. Welke oerman- en kracht zit in jou waarmee je iedereen om je heen veroverd, omdat jij jij bent en er gewoon mag zijn zoals je bent!