Een Verborgen Depressie

Een Verborgen Depressie past niet bij het beeld wat je kent over depressies. Mensen met een depressie zijn verdrietig, hebben geen energie, je ziet dat ze lusteloos zijn en veel slapen. Mensen met een Verborgen Depressie hebben het druk en hebben allerlei manieren gevonden om te kunnen omgaan met deze druk, tegenslagen en verlies en zijn doorgegaan. Je laat anderen niet zien en je geeft niet toe dat jij iets mankeert, want jouw perfectionisme houdt dit tegen. Uiteindelijk komt er een moment dat je je pijn en verdriet niet meer wil verstoppen, dat jij je niet meer hopeloos en gevangen wilt voelen, maar dat jouw lach echt en oprecht is. Je hebt een depressie; een Verborgen Depressie.

Een Verborgen Depressie wordt niet erkend door de medische wereld en daarom zullen zij deze symptomen niet herkennen als een depressie. Terwijl het hier om een sluipmoordenaar gaat. Velen mensen plegen zelfmoord waarbij familie en vrienden geen idee hadden van de depressie die deze persoon verborgen hield…

Dit zijn de symptomen van een Verborgen Depressie:

  • Je voelt continu een innerlijke strijd die jou het gevoel van schaamte geeft en je bent perfectionistisch.
  • Je laat een groot of overdreven gevoel van verantwoordelijkheid zien.
  • Je blijft liever in je hoofd zitten en sluit je actief af van emoties, zodat je ze niet hoeft te voelen.
  • Je hebt behoefte aan controle over jezelf en je omgeving; je maakt je zorgen.
  • Volgens jou zijn er altijd wel anderen die het moeilijker en zwaarder hebben dan jou, waardoor jij je eigen verdriet niet toelaat.
  • Je telt al je zegeningen op als basis van je gezondheid.
  • Je laat mensen liever niet toe aan je innerlijke wereld, terwijl je graag gericht bent op het welzijn van anderen.
  • Je hebt een bijkomende stoornis of verslaving (eet, angst, obsessief etc.)
  • Je ben sterk gericht op wat je moet doen en ontleent daaraan je eigenwaarde.
  • Je bent succesvol in wat je doet, maar hebt moeite met emotionele intimiteit in relaties.

Verborgen Depressie coachingHerken jij deze symptomen van een Verborgen Depressie? Voor jezelf of wellicht iemand die je kent? Dan ben je vast en zeker opgelucht om te weten dat er een naam is voor jouw verborgen gevoelens.

Ik begrijp dat het moeilijk is om hulp te vragen, want het voelt als zwak en falen. De perfectionist in jou laat dit liever niet toe. Uit ervaring kan ik je zeggen dat hulp vragen niets anders is dan krachtig zijn en het meest verstandige is om deze Verborgen Depressie te doorbreken. Je kunt iemand die dicht bij je staat in vertrouwen nemen en dat raad ik ook zeker aan, maar vaak voelt het juist veiliger om aan te kloppen bij diegene die je niet kent.

Ik wil je helpen. Echt.

Mijn dagen waren ook donker, terwijl iedereen dacht dat de zon voor me scheen met mijn vier prachtige kinderen om me heen. De huisarts gaf het advies om meer te bewegen en gezonder te eten, maar had mijn depressie niet in de gaten. Wellicht was ik niet open genoeg (symptoom) of zij stelde niet de juiste vragen.. Hoe dan ook.. uiteindelijk zijn mijn dagen niet meer donker en geniet ik van het leven. Alles wat ik geleerd en ontwikkeld heb, zit verwerkt in mijn coaching. Het is namelijk nu ook jouw tijd om te gaan shinen!

Zet jouw eerste stap!

Kennismaken

Stuur een whatsapp bericht of bel naar 06-48516939 en laten we telefonisch kennismaken met elkaar.

Eerste Sessie

In een eerste sessie wordt de diepte opgezocht en ga jij met inzichten en praktische tips naar huis. Jij kunt je eerste stap zetten. De coaching sessies duren 90 minuten.

Locatie

Alphen aan den Rijn of op locatie tegen meerprijs.

Tarief

Een eerste sessie kost 197 euro exclusief BTW (238,47 inclusief BTW). Voor zowel particulier als zakelijk. Na een eerste sessie bespreken we of het vervolgtraject past.

Contact?

Stuur een WhatsApp bericht
Stuur een e-mail naar Tamara
Mannencoach coaching voor mannen