Online of Offline CoachingDe Mannencoach die helpt bij depressie

Onlangs werd ik benaderd door een online marketing specialist die verkondigde dat online werken helemaal De Bom is en dat zij verwachten naar aanleiding van het onderzoek dat zij deden de winkelstraten uiteindelijk leeg zullen zijn. Online wordt steeds meer dé toekomst.

“Dan ben ik straks maar de overgebleven coach die wél fysieke coaching geeft, want ik vertik het om het via het internet te doen.” zei ik hem.

Ik hou er van dat iemand de trap oploopt naar de praktijk en ik de koffiekopjes alvast pak. Om even de spanning weg te nemen door een simpel praatje. Nola (mijn golden retriever) die begroet. De energie voelen. Dat laatste kan ook via een beeldscherm, maar voor mij voelt het prettiger als ik de persoon voor mij heb staan.

En daarnaast heb ik diverse methodes die ik graag inzet. De lemniscaatloop, tafelopstelling, bokshandschoenen, het aanreiken van de tissues…

Reistijd vind ik ook iets moois. Bewust zijn van de tijd die je voor jezelf neemt. Van te voren bedenken waar je het over wilt gaan hebben, wat wil je bespreken, wat speelt er nu allemaal. En op de terugreis even de tijd nemen om de sessie te laten bezinken en langzaamaan terug gaan op de orde van de dag.

Ik geef altijd mee dat je de keuze hebt om deze tijd te pakken of dat je er voor kiest om alle gemiste telefoontjes terug te bellen.

Dus the bomb of niet, tegendraads of weer eens de moeilijkste weg kiezen; ik ga voor offline en echt contact waardoor ik kan werken op de manier zoals ik dat het allerliefst doe. Wil je toch online kennismaken met mij, dan heb ik diepgaande vragen voor je inclusief een online sessie wat je kunt aanschaffen. En dan hoop ik dat je alsnog de stap zet om aan te bellen bij de voordeur.

Tot snel!