1 op 3 huwelijken stranden.. 1 op de 3 huwelijken waarbij mensen die verliefd zijn op elkaar en “JA, ik wil” zeggen, gaan weer uit elkaar. En deze berekeningen zijn alleen gemaakt op de huwelijken waarin de langdurige relaties geeneens zijn meegerekend. Best veel hè?!

Scheiden doet pijn, maar is ook fijn. Toen jij JA zei, had je niet bedacht dat je later ook NEE zou zeggen en dat doet zeer. Je ‘plan’ is mislukt en dat draagt emoties met zich mee. Het kan het gevoel van falen geven of wantrouwen, niet meer geloven in je zelf en nog zoveel meer.. Scheiden is óók fijn, omdat je een ‘nieuwe’ start maakt! Het leven staat volledig open om te krijgen wat je wel wilt!!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

En dan is het aan jou of je durft toe te geven wat je nu werkelijk wilt? Hoe ziet jouw ideale leven er dan uit? Met wie? Wat voor relatie heb je dan? En dat heeft niets te maken met een eisenlijstje, maar wel het geloof in jezelf. Als je geeneens durft te dromen van hetgeen wat jij het allerliefste wilt, hoe denk je er dan ooit in te kunnen geloven? Ik spreek veel mensen over de liefde en velen van hen denken dat er geen partner voor hen is en als ik dan verder vraag dan komen we al snel uit dat hun eigenwaarde best wel heel laag is. Ze vinden zichzelf het niet waard om die ideale partner te hebben. Als jij een zesje bent, zal je nooit een 9 vinden!

Met jouw energie trek je bepaalde mensen aan. Heb jij bijvoorbeeld het ‘geluk’ om ‘altijd’ die verkeerde mannen/vrouwen aan te trekken? Het ligt echt niet aan hen, maar aan jou! En het is jouw geluk, want er wilt jou iets verteld worden, alleen dan moet je wel luisteren!? Als jij niet eerlijk uitspreekt wat jij wenst, dan weet niemand het. Ook jij niet. Als men wel een relatie heeft en niet happy hierin is, dan vertellen ze voornamelijk wat de partner allemaal niet (meer) doet en worden voornamelijk de “irritante” eigenschappen gezien. Ze vertellen in eerste instantie niet wat zijzelf niet meer doen.. Gelukkig ben ik een goede doorvrager en voel ik als snel welke richting we op gaan?

Wat wil je nu echt? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen en waar je elke dag aan gaat werken. Mijn doorbraak in mijn proces is geweest dat ik besefte dat ik Elke Dag Gelukkig Wil Zijn. Elke dag opnieuw vraag ik mijzelf Wat maakt mij gelukkig? Nu wil ik het aan jou vragen:

Wat maakt jou gelukkig?

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Het maakt niet uit in welke situatie je zit of het nu een scheiding is, dat je al gescheiden bent of nu in een relatie zit, jij kunt namelijk altijd zelf de situatie veranderen door andere beslissingen te nemen. Lig jij bijvoorbeeld continu overhoop met je ex-partner en geeft dit jou geen prettig gevoel? Verander het! Wat kan jij doen dat de situatie verandert, zodat deze zich aan jou aanpast en niet andersom. De situatie hè, niet je ex-partner. Alleen op de situatie en jouw eigen emoties heb je invloed en daardoor zal de relatie met je ex-partner verbeteren.

Waarom zul je dan nog wijzen naar de ander als jij begrijpt dat jij zelf bepaalt wat je wilt voelen. En echt hoor, ik zeg niet dat het makkelijk is. Het is een proces wat tijd en energie kost en onbetaalbaar is. Jarenlang was ik ongelukkig tijdens mijn eerste huwelijk en ook nog tijdens mijn tweede, totdat ik er achter kwam, dat IK mijn ‘ongelukkige’ leven zelf gecreëerd had en besefte dat ik dus ook MIJN gelukkige leven kan creëren! Dat gaf zo’n magisch gevoel, zoveel power! Dat is wat ik nu doe elke dag. Ik kies ervoor om te leven als een vlinder.?

Waar kies jij vandaag voor?

Ja natuurlijk wil ik je graag helpen bij jouw keuzes. Toevallig vinden mijn coachees mij een heel prettig persoon om mee te praten en ik zet graag mijn skills voor jou in!? Ik ben er juist dankboor voor dat ik dankzij mijn pijn anderen mag en kan helpen en dat ik mij ontwikkeld hebt tot coach.

If you want to change something, YOU have to change!

Make it your best day today!

Stralende groet, Tamara