Het is voor mij alweer 13 jaar geleden dat ik gescheiden ouder was. Mijn kinderen uit deze relatie zijn nu bijna 16 en 14 jaar oud. Na mijn scheiding ben ik ruim 5 jaar een alleenstaande ouder geweest. Als ik toen wist wat ik nu allemaal weet dan had ik het anders aangepakt als gescheiden ouder.

Een uitzondering

Normaal gesproken kijk ik niet naar het verleden, maar voor deze blog maak ik een uitzondering. Ik hoor namelijk nog steeds dat gescheiden ouders met hetzelfde bijltje hakken als ik destijds. Toen wij besloten te scheiden, was ik mijzelf er niet echt van bewust dat het ook betekende dat mijn kinderen niet meer altijd bij mij zijn. Zij kregen zelfs een leven waarvan ik niets van af wist. Dat kon ik heel moeilijk loslaten en zat ik overal bovenop en wilde ik alles weten. Om gewoon op de situatie te vertrouwen en te accepteren stond heel ver bij mij vandaan. Veel later (12 jaar) begreep ik dat mijn gedrag voortkwam uit mijn eigen onzekerheid, minderwaarde en gevoel van afwijzing.

Toen was het internet nog niet wat het nu wel is, net als de telefoon en ik voelde mij aan huis gekluisterd. Mijn ‘vrije’ uren propte ik vol met werken. Ik was aan het werk of ik had mijn kinderen. Ik gaf mezelf niet de ruimte om de situatie te accepteren, om mezelf beter te leren kennen, om te dromen…

Opnieuw getrouwd

Ik leerde mijn man kennen (ja, ik ben opnieuw getrouwd!) en eigenlijk liep ik opnieuw tegen mezelf aan. Misschien nog wel meer, omdat ik nu ook mijn rugzakje met me mee droeg. Ik ben lange tijd niet gelukkig geweest voornamelijk niet met mezelf. Ik forceerde situaties om er maar voor te zorgen dat hij me niet afwees. Zelfs bij onze ontmoeting riep ik.. noteer je nog mijn nummer of niet??!! Nu kunnen we er gelukkig om lachen. :-)

Opnieuw getrouwd, samengesteld gezin, nog steeds dealen met de scheiding (met kinderen kom je niet van elkaar af) was ik nog steeds aan het vechten met mezelf. Ik was gewoon niet gelukkig en ik begreep niet waarom. Ik zocht het vooral bij de ander en geloofde niet dat mijn man écht van me houdt. Op een dag was ik er zo klaar mee! Alles moest anders. Nu was het tijd om mezelf te leren kennen en te weten Wat ik wil en Wie ik wil zijn. Ik leerde te vertrouwen op het proces. Er was één vraag en één persoon die mij raakte. Het was Giovanni Eleonara die mij de vraag stelde: wat is jouw onrealistische droom? Het was gewoon het juiste moment, het was tijd. Mijn antwoord was: “Ik wil elke dag gelukkig zijn”. Vanaf dat moment heb ik er keihard voor gewerkt om gelukkig te zijn!

WHY

Je bereikt in het leven veel meer wanneer je voelt. Iedereen heeft een WHY nodig om van elke dag een feestje te maken. Het heeft even geduurd om mijn WHY te vinden, maar vooral door te voelen is het dan toch gelukt! Je geeft al snel van die standaard antwoorden waarom en voor wie je het doet..

Het is mijn droom om elke dag gelukkig te zijn, dus heb ik mezelf afgevraagd WAT maakt mij dan gelukkig? Gelukkig zijn dat inmiddels meerdere dingen! Zoals bestuurslid zijn van Stichting Pure Hope, moeder zijn, getrouwd zijn met de leukste, mezelf zijn en vooral iets kunnen terug geven aan de maatschappij. Voor mij is er niets mooier om die ene persoon voor een ander te zijn, zoals Giovanni het voor mij is geweest. Met mijn ervaringen en intuïtie wil ik de ander helpen.  Dat is de reden dat ik mij gevormd heb als coach om jou te begeleiden naar een nieuwe start na je scheiding (of uit elkaar gaan) met je kinderen, waarin jij in je kracht staat en het voorbeeld kunt zijn voor je kinderen die je wilt zijn.

Neem jezelf niets kwalijk

Ik neem mijzelf niets kwalijk van mijn periode als gescheiden ouder, want ik heb altijd mijn best gedaan. Ik wist gewoon niet beter. Neem jij jezelf ook niets kwalijk. Neem wel actie, want elk oordeel, twijfel of gevecht wat je hebt is gebaseerd op overtuigingen van het verleden. En het verleden telt niet meer, dat is geweest. Nu is belangrijk en welke beslissingen je neemt. Met elke beslissing creëer jij je toekomst. Ik vind het geweldig als ik je mag helpen en heb speciaal daarvoor een online coaching Gelukkiger in 100 dagen. Laten we eerst eens kennismaken met elkaar, zodat ik jou een uniek aanbod kan doen. Als je dan toch altijd een gescheiden ouder blijft, zorgt dan in ieder geval dat je een Gelukkige Gescheiden Ouder bent!

Hier kun je je gegevens achterlaten en neem ik contact met je op.

Let’s do this together!

Stralende groet,

Tamara Turfkruier-Strijk :-)