Ik roep de maand februari uit tot de maand van liefde. Wellicht omdat Valentijnsdag in deze maand valt of dat ik deze maand 2 jaar getrouwd ben of omdat ik daar gewoon zin in heb.? Iedereen wilt liefde. Punt. En iedereen heeft een beeld van hoe deze liefde er uit hoort te zien volgens zichzelf (en stiekem beïnvloed door anderen). En juist door dat beeld zien we vaak de liefde niet die er wel is. We zijn er namelijk een kei in om ons te focussen op wat er NIET is.

Men zegt niet voor niets dat je pas beseft wat je had als het er niet meer is. Dit is de harde leerschool, dus beter om het te beseffen wanneer het er gewoon nog is. Wat nu het lastige maakt in de praktijk is om de ander de ruimte te geven om te laten zijn wie hij/zij is en het is aan jou om deze persoon te accepteren. We willen zo graag forceren, dat we vaak het verrassingselement verpesten. Ik heb al regelmatig een leuk moment ‘verpest’ omdat ik mijn partner in die bepaalde richting duwde dat het bloemetje wat hij meebracht voorspelbaar was én was ik ook nog zo stom zijn om te zeggen: ik wist wel dat je dit zou doen…! Doos.. haha.. En.. weg is de spontaniteit van mijn man..

Vanaf het moment dat ik van mezelf mocht zijn wie ik ben en mijn partner mocht zijn wie hij is, kregen wij samen de mooiste momenten zonder dit te forceren! Je kent die stelletjes wel die samen ‘verplicht’ in een restaurant om zich heen zitten te staren in plaats van elkaar in de ogen aan te kijken toch..? Wellicht ben jij die ene helft. Nu was ik met mijn partner al jaren niet meer samen uit geweest en toen het ervan kwam, was ik als de dood dat we er zo bij zouden zitten. Gelukkig hadden we elkaar heel veel te vertellen, maar het had me niets verbaasd als dat bij ons ook zo was gegaan.

Je kunt pas de beste partner voor je partner zijn als jij jouw beste jij bent en wanneer je waar je ook bent dezelfde persoon bent. Alleen die leeuw tonen op het werk of op die netwerkborrel is niet voldoende! Juist thuis hoort die leeuw (JIJ) er gewoon te zijn! Thuis is jouw basis voor alles. Wanneer je de drempel overstapt en jij je gaat aanpassen aan de ander en op je tenen gaat lopen, heb je dan de verwachting dat je vrouw zich voor je neus uitkleed en je meeneemt naar boven..? Veel van de mannen die ik zie ‘klagen’ over hun seksleven en twijfelen over hun relatie. Vaak zijn ze al jaren bij dezelfde vrouw en is er inmiddels een andere vrouw om de hoek komen kijken (je krijgt wat je uitzend!) en nee ik vind het helemaal niet raar als er twijfels komen. Wees er blij om! Tijd om even goed onder de loep te nemen wat en wie nu écht belangrijk voor je is, want op de vraag of ze thuis dezelfde man zijn als buitenshuis (waar ineens de aandacht is) krijg ik steevast het antwoord; nee, niet meer… En ja, ook de vrouw is hier schuldig aan en creërt deze situatie ook.

En ik praat hier echt alleen over de liefde tussen stellen die nog wel samen willen zijn, maar gewoon niet meer zo goed weten HOE. Sowieso ben ik van mening dat je geen verwachtingen mag hebben van wie of wat ook, want dan vraag je bijna om een teleurstelling en wanneer deze bevestigd wordt is de cirkel weer rond! En deze bevestiging houd je ver weg van alle spontaniteit en verrassingen. Hoe vaak heb jij je vrouw geknuffeld met de bedoeling om haar warm te krijgen voor seks? EERLIJK! Zo doorzichtig, zo vanzelfsprekend… en als het je hiermee lukt, dan mag je jezelf gelukkig prijzen en vooral dankbaar zijn? Ik hou van intenties zetten en vertrouwen op de uitkomst!

Om een succesvolle relatie te creëren hoor je net zo consistent te zijn (en die andere 4 stappen vermeld in mijn E-book) als wanneer je ondernemer bent, zoals ik al eens eerder geroepen hebt. Soms vergelijk ik de vrouw van mijn klanten met hun eigen klanten om hen in te laten zien wat zij nu zelf creëren. Wat doe je als je klant “NEE” zegt? Je vraagt dan toch door, omdat je de reden wilt weten? Wat doe jij als man wanneer jouw vrouw (op haar manier) jou een nee verkoopt (zeurt, piept, etc) of met andere woorden wanneer ze eigenlijk zegt dat je het niet goed doet? Je haalt je schouders op, betrekt het volledig op jezelf (ik doe het ook nooit goed) en je vraagt NIET DOOR! Er zijn geen grenzen en je laat je vrouw er zo hoppa over je heen lopen, zolang zij maar gelukkig is…. of om de confrontatie uit de weg te gaan.. ?

Alleen is je vrouw is gelukkig, wanneer jij niet gelukkig bent?! Je kunt je afvragen of jij nu degene moet zijn die gaat werken aan jezelf om uiteindelijk ook een betere relatie te krijgen? Mijn antwoord: JA! Jij wilt de verandering toch? Dan niet klagen dat altijd alles vanuit jou moet komen, want dit heb je uiteindelijk zelf gecreëerd in de afgelopen jaren!! En ik begrijp dat dit confronterend kan zijn of dat je het niet helemaal begrijpt.. Een mooie oefening om te leren DOORVRAGEN te beginnen bij mij!?

Februari, de maand van de liefde dus! De maand om te leren om onszelf nog meer liefde te geven, zodat we nog meer kunnen weggeven! Wie doet er mee? Nog een paar tips: Doe eens wat je nooit doet!! Neem een bloemetje mee, laat het bad vollopen, laat de kaarsjes branden, kook een 3-gangenmenu, stuur een liefdevol kaartje met geschreven tekst, stuur jullie liedje via de app. Doe dit met de intentie om liefde te ontvangen, geen seks (sorry!). Dat volgt. Go for it. Nog meer tips nodig hoe jij je mannelijkheid kan inzetten of kan vinden? Neem contact met me op! Lees hier degenenen die je zijn voorgegaan.