Wat heeft mijn ex nu weer gedaan?!

Je ex heeft zojuist in jouw ogen echt iets verschrikkelijks gedaan! Jij zou dat nooit doen natuurlijk! Het maakt je boos, verdrietig en je pakt in alle emotie de telefoon en gooit jouw gevoelens eruit. Ex boos.. Wat heb je nu zojuist bereikt? Dat jij die vervelende ex bent!

Haat en liefde liggen zo dicht bij elkaar. Toen ik deze woorden te horen kreeg nadat ik aan het mopperen was over mijn die dat volledig verkeerd deed, was ik muisstil. Ik moest het even op me in laten werken.. Jij waarschijnlijk ook. Want waarom haat je nu ineens iemand waar je van gehouden hebt? Die jou het mooie geschenk als een kind gegeven hebt. Je zou je ex ook hartstikke dankbaar kunnen zijn; voor dat kind, voor jouw nieuwe start en het bewust worden dat je nu toch echt eens aan de slag moet met jezelf.

Emoties

Al die emoties die jij voelt als je ex iets doet is jouw spiegel. Wat triggert het binnenin jou wat jou die gevoelens geeft. Voel je afwijzing, teleurstelling, bevestiging? Dit zijn gevoelens die jij meegenomen hebt uit je jeugd en niet verwerkt hebt. Herkenbaar? Word je niet boos omdat je ex de afspraken niet nakomt omdat je teleurstelling voelt. Wellicht beloofde jouw vader ook het een en ander wat uiteindelijk niet gebeurde. Het is belangrijker voor jou om te weten waarom je voelt wat je voelt en niet waarom je ex dat doet. Het gaat hier om jou en niet meer om je ex. Die is zelf verantwoordelijk voor zijn leven.

Hoe kom je er nu achter welke emoties jij voelt?

Door ervan bewust te worden. Dat betekent tijd nemen voor jezelf en jezelf de spiegel voorhouden en:

  1. Door te gaan mediteren. Voor degene die praktisch willen weten hoe je mediteert, heb ik een E-book geschreven. Als je een reactie geeft, dan ontvang je de link naar mijn nieuwe E-book Waarom, Wat en Hoe Mediteer je Eigenlijk? als dank.
  2. Te gaan wandelen in de natuur en de emotie die je voelt bij de situatie oproepen. Word bewust van wat je voelt. Mij helpt het om hardop te praten en dan uiteindelijk kom ik bij de kern van de emotie.
  3. Ga aan de slag met deze emotie. Als je bewust bent geworden van die emotie, wellicht kun je bij de ander eens nagaan of jouw gevoel wel klopt. Was het de bedoeling om jou zo te laten voelen of werd er iets anders bedoelt? Stel je kwetsbaar op. 99,9% kans dat het echt bij jou ligt.?
  4. Herken een volgende keer als je diezelfde emotie voelt. Dan kun je die emotie loslaten en heb je de ruimte om deze anders in te vullen en een andere reactie te geven aan je ex. Liefdevoller en respectvoller waardoor er geen heftige discussies meer ontstaan.

Bewustwording is dus een hele mooie stap die je vandaag al kan zetten! If you want to change something, YOU have to change! Jij bent toch echt degene die beslist of je er wel of niet boos om wordt. Sorry, bij mij mag je niet meer met je vinger naar die ander wijzen, want daar heb je geen invloed op en moet je ook niet meer willen. Naar jezelf wijzen, daar kan je wereld mee veranderen, ten eerste jouw wereld. Ik geloof in jou dat je dat kunt, omdat je het wilt.