Sommige mannen lopen voorzichtig mijn praktijk in en anderen voelen zich direct al op hun gemak. Ze hebben één ding gemeen met elkaar; ze hebben allemaal een eerste stap gezet naar verandering. Een aantal van hen denken dat ze dit besloten hebben met het hoofd, maar het is hun hart die het hun heeft laten besluiten. De één zegt dat hij het liefst een potje jankt, maar dat hij geen idee heeft hoe en een ander herhaalt continu dat hij geen gevoel heeft, omdat hij rationeel denkt. Wat ze ook zeggen; regelmatig schieten de ogen vol. En eerlijk gezegd is dit voor mij als mannen coach een mooi moment en maakt mijn hart een sprongetje als zij zich zo kwetsbaar durven op te stellen. Mannen huilen wél of beter gezegd: voelen wél!

Empowering

Er is heel wat gaande om ons heen. Naast de Women Empowering, is nu ook de Men Empowering van start gegaan. Op televisie vind je zelfs programma’s hierover. Best grappig dat televisieland daar dan wel weer op vooruit loopt, want bestaan er eigenlijk programma’s met alleen maar vrouwen erin..? Waar ik een beetje bang voor ben, is dat we door al die Empowering juist nog meer van elkaar verwijderen als zijnde man en vrouw. Ik irriteer me al geruime tijd aan al die vrouwenclubs en nu gaan jullie mannen buiten het voetbalveld ook nog elkaar opzoeken om jullie ‘mannelijkheid’ terug te vinden. Ik vind het zo overdreven.. Ik denk namelijk dat de mannelijkheid juist sneller terugkomt als mannen en vrouwen zich samenvoegen, de ego’s aan de kant geschoven worden en men het toelaat om te leren van elkaar.

Mannelijkheid

Die mannelijkheid ben je niet gaandeweg verloren, je bent het alleen zoek geraakt door de belemmerende overtuigingen. Je vertelt jezelf de verkeerde waarheid en wanneer je beseft wie je nu werkelijk wilt zijn, vind je jouw mannelijkheid echt wel terug. Het is nu eenmaal wie je bent toch? Mijn coachees hebben allemaal hun eigen idee over het man zijn en benoemen voornamelijk wat hun mannelijke vrienden wél zijn of hebben. Wanneer ik vraag of hij dan ook zo wilt zijn, dan is het antwoord steevast nee. Waarom dan toch kijken naar die ander?

Strijd

Ik geloof dat ieder op een moment in zijn leven gaat nadenken over de ‘zin’ van het leven. Ben je op dit moment wel waar je wilt zijn? Vaak gebeurt het wanneer werk je tegen gaat staan. Je hoge functie die je hebt of al die jaren die je in je bedrijf hebt gestopt, geeft niet meer de voldoening die het eerder gaf. Toch heb je voor jezelf iets opgebouwd, financieel en meestal ook ‘aanzien’ en daar maak je je niet zo gemakkelijk los van. Die strijd levert ook de nodige strijd thuis, want je neemt je ‘werk’ (lees humeur) mee naar huis waar niemand op zit te wachten. Je snauwt je kinderen af en je lontje wordt alsmaar korter.

Vrouwen zijn niet beter in praten

Daar zijn vrouwen trouwens goed in; praten over wat er niet goed gaat. Mannen hebben het idee dat vrouwen beter kunnen praten, maar dat is niet helemaal waar! Vrouwen zijn goed in praten over alles en iedereen die niet goed genoeg zijn (jij), maar niet direct over zichzelf. Mannen vluchten wellicht in drank, gokken, drugs of seks, maar vrouwen in koek, snoep en aandacht. Mannen zijn directer en mijn ervaring is, zodra zij zich veilig voelen dat ze het dan helemaal niet (meer) moeilijk vinden om zichzelf te laten zien.

Leeuw voor al die leeuwinnen

Een man wilt het liefst weer die leeuw zijn, terwijl hij zich nu regelmatig het zwarte schaap of de pinguïn voelt (lees mijn vorige blog). Ik denk dat het een hele goede insteek is met al die leeuwinnen in de buurt. Je trekt nu eenmaal aan wat jezelf bent! En ik ben ervan overtuigd dat de leeuwinnen niet kunnen wachten, totdat de leeuwen zich aanmelden. In mijn salesperiode heb ik veel met singles gebeld. De voornaamste ‘klacht’ was dat de vrouwen niet meer werden aangesproken en dat de mannen de stap niet meer durfden te zetten. Schiet niet echt op zo! ) Lijkt me trouwens heerlijk om eens een date cursus te geven..!)

Geen relatiebreuk

Weet je wat trouwens ook niet waar is? Dat groeiende persoonlijke ontwikkeling zorgt voor relatiebreuken. Juist door te leren om in je hoge energie te leven, te weten wat je nu echt wilt en je leren open te stellen komt het je relatie ten goede. Jij neemt een ander mee in jouw verandering, dus angst voor verandering is ongegrond en puur gebaseerd op je verleden. Door verantwoording te nemen voor je keuzes, kun je alleen maar naar jezelf wijzen en je energie besparen die je normaal gesproken zomaar weg zou geven om gefrustreerd te raken door een ander.

Seminar

Op dit moment ben ik plannen aan het maken om in 2020 een gaaf seminar te geven! Een seminar wat veel herkenning gaat geven met betrekking op het man zijn en de relatie met je vrouw. Vol met inspiratie loop je de deur uit! Ik ben heel benieuwd welke onderwerpen jij graag besproken wilt hebben? Voel je vrij om mij te inspireren.

Stralende groet, Tamara